Начало / Новините в снимки / Мартин Митев откри Третия национален детски турнир по таекуон – до за Купа „Плевен“

Мартин Митев откри Третия национален детски турнир по таекуон – до за Купа „Плевен“

„Радвам се, че за пореден път имам честта да обявя началото на Третия национален турнир по таекуон-до, който събира толкова много деца от различните краища на страната ни.“ С тези думи председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев откри днес  Националния детски турнир по таекуон – до за купа „Плевен“, който за трета поредна година се провежда под негов патронаж. Организатор на спорното събитие е  Спортен клуб по таекуон-до „Атила“ – Плевен с президент Даниел Цаков, с подкрепата на Българска федерация по таекуон-до ITF, Община Плевен, Общински съвет по наркотични вещества – Плевен и фирма „Агрола“ ООД.

При откриването на турнира Мартин Митев припомни за началото, когато в разговор с президента на клуб „Атила“ за първи път става дума за идеята Плевен да бъде домакин на турнира. „Признавам, че първоначално подходих много внимателно и с много въпросителни, но нещата се получиха и вече трета година сме заедно в тази зала. Виждам как с всяко следващо издание турнирът става все по-добър, с повече участници и може би е време да се помисли и за международно участие“, посочи Мартин Митев. Той отбеляза също, че трениращите таекуондо са длъжни да бъдат честни, искрени, със силен дух, да показват достойнство и спортсменство в битките. „Това е спорт, който учи на дисциплина и коректност, качества важни и в живота. За да бъдете добри състезатели, са нужни много труд, упоритост, желание за успех. Но са важни и добрите преподаватели и треньори, хората, които са до вас и ви помагат“, каза още председателят на местния парламент. Той пожела на всички състезатели успех в двубоите, като напомни, че битките трябва да бъдат спортсменски и победата не трябва да е на всяка цена. „А тези от вас, които не са от Плевен, се надявам, че ще намерите време днес да разгледате и нашия красив град“, каза още председателят на Общинския съвет.

На откриването на турнира в зала „Спартак“ присъстваха още Йордан Грижов – зам.-председател на Постоянната комисията по спорт и туризъм към Общински съвет – Плевен, зам.-кметът на Община Плевен Иван Кюлджийски, Атанас Кършев – експерт на Министерството на младежта и спорта за областите Плевен и Ловеч, Таня Митранова – началник отдел „Младежки дейности, спорт и туризъм“ в Община Плевен. В турнира участват над 200 състезатели от 12 клуба от цялата страна. Схватките са в три възрастови групи – 8-9 години, 10-11 години и 12-13 години. За всички състезатели организаторите са подготвили подаръци, а за най-добре представилите – медали и грамоти, както и купи за отборите, класирали се на първите три места.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...