Начало / Политика / Мартин Митев: Направихме един добър резултат, който ни отреди първо място в Общинския съвет

Мартин Митев: Направихме един добър резултат, който ни отреди първо място в Общинския съвет

Направихме един добър резултат, който ни отреди първо място в Общинския съвет, каза днес на пресконференция Мартин Митев, досегашен председател на местния парламент в Плевен и един от общо десетимата общински съветници, които ГЕРБ ще има в новия Общински съвет. Те са избрани с вота на  9 150 избиратели.

Ето кой влиза в новия Общински съвет в Плевен

Митев отчете категоричната победа на ГЕРБ в шест населени места в общината, в които имат избрани кметове на първи тур – Беглеж, Брестовец, Опанец (подкрепен от ГЕРБ независим кандидат), Пелишат, Търнене и Дисевица. В други шест населени места ще участват в предстоящите балотажи. В четири населени места ГЕРБ губи на първи тур и тепърва ще изясняват причините за това, каза Митев.

Петя Василева в качеството си на председател на общинската структура на ГЕРБ – Плевен подчерта, че активността на техните общински съветници е била най-високата в предходния Общински съвет. Смятаме това да бъде така и в новия Общински съвет, заяви тя.

Василева посочи, че по време на предизборната им кампания са показали, че са съпричастни с проблемите на хората. „Вече имаме в тефтерите си голям набор от проблеми, поставени от хората и смятаме да работим за тяхното разрешаване и това може да стане най-добре с работеща общинска администрация”, подчерта Петя Василева.

Мартин Митев коментира и големия процент невалидни бюлетини – около 14%, повечето от които са именно за гласуване за общинските листи. Масово хората са посочвали преференция за определен кандидат за общински съветник без да посочват от коя листа е. Според Митев това е показателно за недобра разяснителна кампания от органите, които произвеждат изборите.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...