Акценти
Начало / Общество / Мартин Митев: Много знакови личности превърнаха БТА в институция

Мартин Митев: Много знакови личности превърнаха БТА в институция

За 120 години от съществуването си БТА се утвърди като институция. Всяка една институция се създава от личности, а в БТА са работили много знакови личности. Това каза днес председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев по повод 120 години от създаването на Българската телеграфна агенция.

Той пожела на работещите в БТА да продължават да следват пътя, по който вървят за безпристрастно отразяване на живота в България.

По повод юбилея и в знак на благодарност за доброто сътрудничество между Общинския съвет и БТА Мартин Митев връчи на кореспондента на БТА Малин Решовски почетния плакет на Общинския съвет.

Митев използва повода да предаде официално и решението на местния парламент, с което се дава за безвъзмездно ползване за още пет години помещението, в което работи Пресклубът на БТА в Плевен.

Много се радвам, че БТА избра в Плевен да бъде един от националните пресклубове в страната, каза Малин Решовски при приемането на почетния плакет, който ще бъде предаден на генералния директор на БТА Максим Минчев.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...