Акценти
Начало / Общество / Мартин Митев: Кой проектира басейн, който не може да се ползва от деца

Мартин Митев: Кой проектира басейн, който не може да се ползва от деца

basein

Кой проглуши ушите на плевенчани, че строи басейн за децата, а в същото време той не може да се ползва от тях. Този въпрос постави чрез медиите общинският съветник от ГЕРБ Мартин Митев на пресконференция днес. Задавайки го, той визира предишното общинско ръководство, по чието време е бил приет проектът за изграждане на покрития плувен басейн за обществено ползване в двора на СОУ „Иван Вазов”.

Той припомни, че вече на три поредни заседания на Общинския съвет се внася предложение басейнът да бъде отдаден за стопанисване  от друт, за да бъдат завършени и съпътстващите обекти в комплекса, тъй като Общината няма средства да направи това. Но предложението среща отпор, отбеляза Митев. Той представи финансов разчет, според който са необходими около 120 000 лв. годишно за заплати и осигуровки при минимално възможен персонал за обслужване на басейна.  Заедно с другите неизбежни разходи по поддръжката му, ще са нужни около 350 000 лв. на година, е изчислил той. Което означава, че на ден приходът от посетители на басейна трябва да е 1 100 лв. на ден.

Ако целият комплекс заработи, разчетите ще са съвсем различни и по-приемливи, обърна внимание Митев. Затова ще търсим начин да отдадем басейна на инвеститор, който има интерес да довърши всички обекти в комплекса и да го стопанисва, добави общинският съветник..

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...