Начало / Общество / Мартин Митев е новият председател на Общински съвет -Плевен

Мартин Митев е новият председател на Общински съвет -Плевен

Мартин Митев от ПП ГЕРБ е новият председател на Общински съвет – Плевен. Той бе избран по време на тържествена сесия в зала „Плевен” на Общинската администрация, водена от най-възрастния общински съветник – Христофор Дочев. След като новоизбраният кмет на Плевен Георг Спартански и съветниците се заклеха, старейшините пристъпиха към избор на председател на местния парламент.  С 33 гласа, след тайно гласуване, Митев бе избран за председател. Общо 40 съветника дадоха своя глас, като единствено Адриан Асенов от ПП Атака отказа да упражни това свое право. Кандидатурата на Антон Георгиев, издигнат от групата на „Коалиция за промяна – БСП и ПК”Тракия”, събра само 5 от гласовете на старейшините. Две пък бяха невалидните бюлетини, пуснати в урната.

общински съветници

„Избирането ми на този пост е една огромна отговорност и едно голямо доверие, което аз съм длъжен да оправдая пред вас и плевенчани. Това е едно голямо задължение да дам целия си опит за благото на тази община. Мое задължение е и когато се наложи, аз да бъда обединител на този шарен местен парламент. Да бъда и коректив между Общинска администрация и Общински съвет. Не на последно място мое задължение е, когато дойде времето да освободя този пост, да го направя с чувството на изпълнен дълг“, каза в своето встъпително слово Мартин Митев. Той призова въпреки идеологическите различия, да не се изпълва започващият мандат с дребнотемия и политиканстване. Нека да правим добри политики в името на гражданите на тази община, обърна се той към старейшините.

Веднага след встъпването в длъжност на Мартин Митев бе избрана временна 7-членна комисия, която да изработи правилника за предстоящия мандат. За неин председател единодушно бе избран предишния председател на Общински съвет – Плевен – Дарин Ангелов. Членове на комисията станаха представители на всяка една от партиите в местния парламент – Пепо Петков, Мариана Илиева, Ленко Дайчев, Бойко Тодоров, Стефан Петков и Бойко Янчев.

Любопитен факт е, че най-младият общински съветник в местния парламент е само на 25 години. Това е Йордан Грижов от ПП ГЕРБ. Най-възрастният пък е Христофор Дочев, който е на 69 години.

Следваща Предишна
Христофор Дочев
броене бюлетини
общински съветници

общински съветници
общински съветници

Йордан Грижов
Следваща Предишна

 

 

 

 

 

 

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...