Акценти
Начало / Общество / Мартин Митев: Без магистрала „Хемус” Плевен няма развитие  

Мартин Митев: Без магистрала „Хемус” Плевен няма развитие  

„Изграждането на автомагистрала „Хемус“ и възстановяване статута на военновъздушното училище са два от основните въпроси, по които Плевен ще търси подкрепа от страна на държавата и народните ни представители в 44-ото Народно събрание. Неведнъж съм казвал, че изграждането на „Хемус“ е разковничето за развитието на целия ни регион. Без „Хемус“ Плевен ще си остане на нивото, на което е в момента. Този проект е важен не само за развитието на Плевенска област, но и за цяла Северна България.“

Това заяви по време на днешната среща с новоизбраните народни представители от 15-ти Плевенски многомандатен район в 44-ото Народно събрание председателят на Общинския съвет Мартин Митев. Той участва в срещата, инициирана от кмета на Общината Георг Спартански, заедно със зам.-кметовете арх. Невяна Иванчева, Стефан Милев и Милен Яков. От новоизбраните народни представители от региона на поканата за разговор се отзоваха Васил Антонов /БСП/, Стефан Бурджев /БСП/, Владислав Николов /ГЕРБ/, Пламен Тачев /ГЕРБ/ и Велислава Кръстева /ДПС/. Идеята на срещата бе на вниманието на депутатите да бъдат представени важните за Плевен въпроси, за разрешаването на които местната власт ще разчита на подкрепа и на държавно ниво.

По време на разговора Мартин Митев поздрави новоизбраните народни представители от 15 МИР – Плевен и пожела на всички тях с ум и сърце да работят за и в името на Плевен. Освен проблема с изграждането на „Хемус“, той постави на вниманието на бъдещите депутати и още няколко основни теми за града. „Проблем за Плевен е не само липсата на инвеститори, но и липсата на квалифицирана работна ръка. Тук не говорим само за висшисти, говорим и за стругари, за заварчици, говорим за скъсаната връзка между бизнес и образование. Такава на практика няма и това изключително много пречи на бизнеса. Работни места има, но за съжаление липсват квалифицираните кадри“, посочи Мартин Митев. Като проблем за Плевен той изтъкна и редица сгради с отпаднала необходимост от образователната инфраструктура, като тази на бившето училище „Марин Дринов“, на общежитието в с. Беглеж, бившата сграда на Гражданска защита в с. Бохот и т.н.

В рамките на срещата бяха очертани и други важни теми за Плевен, за разрешаването на които Общината ще разчита на подкрепа от  новоизбраните народни представители.

На срещата бе посочено и това, че Плевен ще се радва държавата да продължи активната си подкрепа в здравната сфера и по примера на новооткрития Факултет по фармация към Медицинския университет, в Плевен да бъде разкрит и Факултет по стоматология.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...