Акценти
Начало / Последни новини / Мартин Дяков от СКШ „Спартак Плевен XXI” спечели  турнира за „Купа Св. Георги Победоносец“

Мартин Дяков от СКШ „Спартак Плевен XXI” спечели  турнира за „Купа Св. Георги Победоносец“

По повод 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, под патронажа на заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната господин Красимир Каракачанов, в Плевен се проведе турнир по класически шахмат за „Купа Св. Георги Победоносец”. Турнирът е съвместна инициатива между СКШ „Спартак Плевен XXI“ и Военен клуб – Плевен, и се проведе с подкрепата на БФШ 1928 и хотел „Ростов“.  Турнирът събра любители на древната игра от цялата страна и военнослужещи от гарнизон Плевен. По традиция началото бе дадено с химна на Р България. Прозвуча и химна на Българската армия – „Велик е нашият войник“. Празнична програма изнесоха Фанфарен оркестър при НУ „Христо Ботев“ с директор Цветелин Горанов. Участниците бяха приветствани от полк. Николай Бешев – Началник на гарнизон Плевен и Иван Кюлджийски – зам.-кмет на Община Плевен.

В салона на Военен клуб – Плевен се изиграха  6 кръга класически шахмат, в които участваха 65 шахматисти.

Купата на победител в турнира спечели Мартин Дяков (СКШ „Спартак Плевен XXI”, Плевен) с резултат 5 точки. На второ място се класира Христо Христов (ШК „Ивис-Плюс“, София). Третото място в генералното класиране зае  Николай  Йорданов (ШК „Етър“, Велико Търново). Парична премия за най-добре представил се сеньор получи Митко Вътковски от ШК „Ловеч“, а в категория до 14 години специална награда получи Никола Кънов (ШК „Елит“, София).

На първо място от военнослужещите се класира редник 3-ти клас Цветозар Костов – от военно формирование 42800 от ЕЦНП. Със сребърен медал е Иван Романов, с бронзов – сержант Стефан Върбанов от военно формирование 42800 от ЕЦНП.

Раздадени бяха две основни купи за шампион на турнира и 9 комплекта медали в различните възрастови групи при момчетата и момичетата, както и сертификати за всички участници.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...