Акценти
Начало / Последни новини / Мартин Бебов с трети златен медал за тази година

Мартин Бебов с трети златен медал за тази година

Мартин Бебов от БК Червен бряг спечели третия си златен медал за 2018 година. Стори го във втория кръг на държавното лично-отборно първенство /ДЛОП/ по бокс за юноши. Преди лятото той взе титлата в държавния личен шампионат, а после спечели и в първия кръг на ДЛОП и купа „България“. Сега за трети път триумфира в категорията на най-тежките /+80 кг/ след като се справи с трима съперници. Само един от тях издържа цял мач срещу възпитаника на треньора Дойчин Цанов. Асен Асенов отказа въобще да се качи на ринга. После Мартин Стоянов издържа само един рунд. На финала Вилислав Пътов от плевенския БК Мизия 80 бе достоен противник, но трябваше да се задоволи със сребърния медал. Преди това той отказа Юзгюр Стоянов в първия рунд. На полуфинала пък Иван Иванов от Локомотив /Горна Оряховица/ издържа две части и приключи.

Двама съотборници на Пътов се окичиха с бронзови медали. В категорията до 57 кг Красимир Маринов победи Владислав Димитров и Ивайло Симеонов. На полуфинала обаче го надви Николай Маринов.

При 63-килограмовите Мирослав Иванов се наложи над Георги Георгиев. В битката за финала обаче отстъпи на Иван Иванов.

Златен, сребърен и два бронзови медала е равносметката на боксьорите от Плевен и Червен бряг в състезанието. В него на ринга се качиха общо 153 състезатели в 15 категории.

Снимка: БК Червен бряг – фейсбук

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...