Акценти
Начало / Последни новини / Мартин Бебов стана шампион на България по бокс

Мартин Бебов стана шампион на България по бокс

Шестокласникът от СОУ „Д-р Петър Берон“ Мартин Бебов от БК Червен бряг спечели титлата от 2-ия кръг на държавното лично-отборно първенство по бокс за ученици. Домакин на надпреварата бе Русе, а в нея участваха състезатели в 21 категории. Червенобрежкият боксьор бе над всички при 72-килограмовите. Той бе с класа над съперниците си. Първият от тях Якоб Ахмедов от Търговище дори отказа да се качи на ринга. На финала Мартин разби сливналията Валентин Кандев и в трите рунда.

Двама вицешампиони за плевенския клуб Мизия 80. Единият сребърен медал взе Велислав Пътов в категорията до 68 кг. На финала той загуби от Димитър Онов. Другото второ място за плевенчани бе при 50-килограмовите. Завоюва го Цеци. По една загуба за Мизия 80 записаха Даниел Цолов /50 кг/, Максимилян Щерев /52 кг/ и Красимир Маринов /41,5 кг/, който имаше малшанса да се изправи срещу избрания за номер едно на първенството Ясен Радев от Левски /София/.

„Нашият клуб направи дебют в официално състезание в тази възраст. Доволен съм от представянето на моите момчета. Никой от тях не ме накара да се срамувам. Развитието им е видимо. Що се отнася до първенството като цяло аз съм приятно изненадан. Видях много подготвени боксьори – технически и физически. Ако успеем да задържим темпото до израстването на тези състезатели до старша възраст българският бокс ще е на много високо ниво“, коментира президентът и треньор на Мизия 80 – световния шампион за професионалисти Александър Владимиров.

Снимка: Фейсбук БК Червен бряг

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...