Акценти
Начало / Общество / Мария Петрова с концерт тази вечер в Ловеч по повод Освобождението на града

Мария Петрова с концерт тази вечер в Ловеч по повод Освобождението на града

На 22 август се навършват 139 години от Освобождението на Ловеч от османско иго и установяване на местно управление. По повод годишнината Община Ловеч е подготвила богата програма. Тя ще започне с откриването тази вечер на Националния пленер „Дувари“, организиран от Съюза на българските художници – представителство Ловеч и Художествена галерия – Ловеч. Представените творби са посветени на историята и традициите на града и са свързани с Деня на Освобождението на Ловеч. От 23 август до 31 август творбите на участниците в пленера ще бъдат експонирани в изложбената зала на Художествена галерия – Ловеч.

От 19.00 ч. в кино „Космос“ е безплатната прожекция на руския филм „Слънчев удар“ на режисьора Никита Михалков. Филмът  е носител на голямата награда на руското кино „Златният орел“, като е отличен в пет категории – най-добър филм, операторско майсторство, музика, сценография и костюми.

От 20.00 ч. на Плаващата сцена в река Осъм любителите на музиката ще могат да аплодират изпълненията на Общинския духов оркестър.

Празничната вечер ще завърши с концерт „ПЕСНИ ЗА ЛОВЕЧ“ с начало 21.00 ч. на откритата сцена на пл. „Тодор Кирков“. Ще бъдат представени песни, написани за Ловеч през годините. Изпълнителите са любимци не само на ловешката публика – Дочка Андреева, Виолета Балканска, Трио „Вароша“, Стоян Груев, Вокална група с ръководител Красимир Андреев, Вокална формация „Сладкопойна чучулига“ с ръководител Тинка Симеонова. Специално за концерта от Пловдив пристига и Геновева Цандева. Разбира се, финалния щрих ще постави неповторимата Мария Петрова.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...