Акценти
Начало / Избори / Европейски избори 2019 / Марин Малашки гласува за първи път и избра машинно гласуване

Марин Малашки гласува за първи път и избра машинно гласуване

Марин Малашки на тези избори гласува за първи път. Той е един от общо 2 205 млади хора в община Плевен, които достигнаха възраст за гласуване преди вота за Европейски парламент. Марин даде вота си в секция в ОУ „Васил Левски” в Плевен, в която имаше възможност да го направи машинно. Младежът предпочете точно този съвременен начин да упражни вота си. Направи го за не повече от минута и пусна бюлетината си в специалната тъмна кутия.

След това сподели, че гласува, защото „има  какво да се направи, за да се постигне по-добър стандарт на живот”. „Лесно е да кажеш, че това не те интересува, че нищо не можеш да промениш. Ако си недоволен от нещо, чрез гласуване е начинът да промениш нещата. Иначе оставяш другите да изберат тези, срещу които роптаеш”, убедено заяви младежът.

В община Плевен в 52 секции може да се гласува машинно. До този момент няма съобщено за проблеми с машините за гласуване. В страната обаче още сутринта беше сигнализирано за проблеми с машините за гласуване в няколко области.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...