Акценти
Начало / Последни новини / Мариан Маринов (Спартак Плевен XXI) спечели  турнира за „Купа Ростов“

Мариан Маринов (Спартак Плевен XXI) спечели  турнира за „Купа Ростов“

На 17 и 18 март в Плевен се състоя открит турнир по шахмат за „Купа Ростов“. Той бе организиран от СКШ „Спартак Плевен XXI“ със съдействието на хотел „Ростов“. В турнира  се включиха  състезатели от всички възрасти от Плевен, Ловеч и Червен бряг, като най-малкият бе на 8 години, а най-възрастният на 80.

Турнирът  бе спечелен от Мариан Маринов, който постигна 5 победи и 2 ремита и с 6 точки спечели еднолично първото място. Решаваща за първото място бе победата му в четвъртия кръг срещу сочения за фаворит майстора на спорта Емил Шукин, който с 5 точки остана на второ място. На трето място, също с 5 точки, се класира Цако Иванов. Много силно игра капитанът на юношеския отбор на „Спартак Плевен XXI“  Владимир Въбанов. До последния кръг той беше единствена реална конкуренция на Мариан Маринов, като при победа в него дори печелеше турнира. Владимир  обаче загуби от Емил Шукин и с 5 точки по допълнителни показатели остана на четвърто място. На пето място се класира плевенският съдия Чавдар Попов, а шести бе приятната изненада на турнира 9-годишният Александър Георгиев.

Поради откритият характер на турнира домакините бяха предвидили и допълнителни награди за участници извън призовата шестица, която бе окупирана от състезатели на „Спартак Плевен XXI“. Гостите спечелиха повечето от допълнителните награди. Митко Вътовски (Ловеч) спечели наградата за най-добре представил се ветеран. Наградите за най-добре представила се жена, юноша до 18 години и момиче до 10 години  бяха спечелени съответно от Никол Илиева, Лазар Насар и Моника Илиева, които са състезатели на СКШ „Михаил Тал“ (Червен Бряг). Наградата за най-добре представила се девойка до 14 години бе за Ева Русева (Спартак Плевен XXI)

 Ръководството на хотел „Ростов“ за пореден път осигури отлични условия за участниците, като собственникът му  Васил Антонов откри турнира, а на закриването награди призьорите. Плевенският депутат, организирал няколко финала за мъже и жени в гр.Плевен, анонсира също, че готви приятна изненада за българските любители на шахмата, като се работи по организацията на силен шахматен турнир в нашия град.

 Следващият открит турнир СКШ „Спартак Плевен XXI“ смята да организира през месец април.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...