Акценти
Начало / Последни новини / Маратонът на приятелството подарява български електрически велосипеди

Маратонът на приятелството подарява български електрически велосипеди

На 19 май (неделя) ще се проведе шестото издание на Плевенския маратон. Събитието, което се превърна в най-голямото и значимо състезание за региона, утвърди името си „Маратон на приятелството“ като само през миналата година посрещна над 500 участници от 14 държави на 3 континента

Маратон на приятелството „Плевен“ се организира от „Eyes-Open“, Спортен клуб „Бегач“, Българската федерация по лека атлетика и Община Плевен и има изключително важно значение за региона на Северна България.

Тази година шестото издание на състезанието има специално предизвикателство, насочено към начинаещите бегачи. То е озаглавено „Моят първи маратон“ и цели да насърчи повече хора да започнат да спортуват активно и да финишират успешно на маратонска дистанция (42,2 км). Освен лично удовлетворение за тях са предвидени и допълнителни стимули, сред които награден фонд и два български електрически велосипеди с марката. Единият велосипед ще бъде за „нов“ маратонец, а другият – за някой от останалите участници. За да се включат в томболата за специалните награди, начинаещите бегачи трябва да потвърдят при регистрация, че маратонът в Плевен е първи за тях. Друга приятна изненада за участниците в дългите дистанции (маратон, полумаратон и щафета) тази година е специален подарък, който всеки ще получи към стартовия си пакет – раница за бягане с логото на Маратон „Плевен“ 2019.

И тази година Маратон „Плевен“ има благотворителна кауза. Чрез събитието ще се събират средства за специална стипендия „Готови за успех“, предназначена най-малко за един студент от града. Стипендията се дава за високи академични постижения на млад човек без един или двама родители, като подкрепата е за учебната 2019/2020 година.

Записването за състезанието онлайн е на уебсайта http://plevenmarathon.com/.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...