Начало / Политика / Манолова призова за данъчна ваканция за бизнеса до края на година

Манолова призова за данъчна ваканция за бизнеса до края на година

Призовавам да се обяви пълна данъчна ваканция за бизнеса до края на годината, за да бъде облекчен бизнесът. Подкрепата за фирмите е стигнала до под 5% от фирмите. Като не могат да дадат на бизнеса, то да не му вземат.  Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова във Варна, където откри офис на платформата.
Тотално липсва подкрепа от държавата за гражданите и за бизнеса, а държавата се загробва с нови заеми. Вчера беше обявен 1 млрд. лв. заем от Европейския фонд за подкрепа на заетост. Трупаме нови дългове, но не сме оползотворили предварително определените пари за това – от осигурения през март милиард до момента са похарчени по-малко от 200 млн. лв., допълни Манолова.
Оставката на Борисов и на правителството му е на първо място. Кабинетът Борисов-3 е изчерпан и вреден за българските граждани. Голяма част от хората, които са на протестите по улиците и по площадите, са решени да протестират до край. Смяната на министри, партийната сбирка вчера и опитите да се дискредитират протестиращите са политически театър и ритуални танци, с които Борисов се опитва да запази властта, защото го е страх от ревизия, каза тя.
Председателят на „Изправи се.БГ“ заяви, че не е нужна промяна в Изборния кодекс, за да се въведе машинно гласуване, както твърди премиерът.
Тя обясни, че през август миналата година е решено да се въведат машини във всички секции от 1 януари 2021 г.
По-малко от 120 дни остават до тогава, а Борисов и Дончев умишлено саботират машините. Призовавам представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС, „Воля“, „Демократична България“ и „Обединени патриоти“ в ЦИК да обявят незабавно обществената поръчка за машините, каза Манолова.
Обществената поръчка за машините за гласуване трябва да бъде обявена час по-скоро, защото в противен случай изборите в цялата страна ще са като в София – с подменени протоколи и откраднати гласове, припомни тя.
Манолова призова всички субекти, които ще участват на следващите избори, да отговорят на три въпроса – ще правят ли ревизия на десетгодишното управление, на министерства и на фирми, близки до властта, ще правят ли коалиция с ГЕРБ и Борисов и какво е отношението им към машинното гласуване. Ревизия трябва да има и на всички социологически агенции, които манипулират общественото мнение, допълни председателят на „Изправи се.БГ“.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...