Акценти
Начало / Общество / Малчугани се докоснаха до самолетите в Учебна авиационна група „Георги Бенковски”

Малчугани се докоснаха до самолетите в Учебна авиационна група „Георги Бенковски”

Деца от ОДЗ „Здравец” в град Долна Митрополия бяха гости на Учебна авиационна група „Георги Бенковски” по случай Международния ден на детето. С огромен интерес те разгледаха експонатите в музея на авиогрупата. Ц.сл. Росица Попова изнесе увлекателна беседа, с която ги запозна с историята на Летище Долна Митрополия и бойните традиции на Българските Военновъздушни сили, споделят от Авиационната група.

Посещението продължи с разглеждане на самолети L-39 ZA и Пилатус PС-9М, авиационна техника и въоръжение. Командирът на Ескадрила за периодичен и общовойскови ремонт майор Християн Христов представи техническите характеристики на двата самолета и отговори на многобройните въпроси. След това на малките гостенчета бе дадена възможност да надникнат в пилотската кабина.

Picture 005

Щастливи, че имаха уникалния шанс да се докоснат до авиационната техника и да научат колко е отговорна професията на българските военнослужещи, децата си тръгнаха от Летище Долна Митрополия, с пожеланието като пораснат да станат пилоти.

Picture 021

Picture 019

Снимки: УАГ „Георги Бенковски“

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...