Акценти
Начало / Образование / Малчугани от ЦДГ „Чучулига“ засадиха 27 дръвчета в Плевен

Малчугани от ЦДГ „Чучулига“ засадиха 27 дръвчета в Плевен

Децата от подготвителните групи „Мечо Пух“ и „Бон-бон“ на ЦДГ №6 „Чучулига“ в град Плевен участваха днес в засаждане на 27 дръвчета в района на квартал „Воден“. Мероприятието бе реализирано по инициатива на педагогическия екип на ЦДГ „Чучулига“, споделят от детското заведение. Залесяването бе осъществено със съдействието на отдел „Екология“ при Община Плевен. Фиданки на копривка и ясен бяха осигурени от „Паркстрой ЕООД“ –Плевен.

Под ръководството на госпожи Анелия Танева, Валентина Ненкова и Малинка Василева, с помощта на много родители, баби и дядовци, децата с много ентусиазъм се включиха в засаждането – придържаха фиданките изправени в гнездото, покриваха корените с почва, притискаха пръста и поливаха.

Седмицата преди засаждането учителките на децата от двете групи запознаха малчуганите с ползата от горите, показаха им снимки и им разказаха за дървесните видове, които ще засаждат. Децата се чувстваха много радостни от това, че са направили едно добро дело за природата и за хората, които живеят в близост до района. Изпитваха гордост и от това, че със собствените си ръце са засадили живот. А за да се превърнат фиданките в гората на „Чучулигите“, поне един път месечно те и другите деца от детската градина ще ходят да ги поливат.

Следваща Предишна
дървета ЦДГ Чучулига
дървета ЦДГ Чучулига
дървета ЦДГ Чучулига
дървета ЦДГ Чучулига
дървета ЦДГ Чучулига
Следваща Предишна

Снимки: ЦДГ №6 „Чучулига“

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...