Начало / Образование / Малчуганите от ЦДГ „Кокиче” се учат на предприемачество и реклама

Малчуганите от ЦДГ „Кокиче” се учат на предприемачество и реклама

<

Открит урок на тема „Реклама, реклама, реклама” се състоя в подготвителна група на ЦДГ „Кокиче” – Плевен, днес. Инициативата е в рамките на Седмицата на предприемачеството, която се организира от „Джуниър Ачийвмънт” – България. Гости на интересната инициатива бяха началникът на отдел ”Образование и култура” в Община Плевен Йонита Иванова, преподавателката по „Маркетинг и реклама” към Междуучилищния център Милена Парашкевова и педагози от 16 детски градини и основни училища от Община Плевен, Тръстеник, Долна Митрополия и Гулянци.

Децата по интерактивен път овладяха знания за това какво е реклама, какви функции има рекламата, какви видове реклама се използва за рекламиране на даден продукт. Те си припомниха къде са виждали различни реклами и за какво са използвани, а в самостоятелната работа като рекламни дизайнери те приложиха на практика усвоените знания – изработиха диплянка, афиш и календар. Малчуганите разбраха какви роли и отговорности има отделната личност, какво е движението на ресурсите в обществото, как се намират решения на проблеми и как се работи в екип за постигане на общи цели.

<

В обучението по предприемачество и инициативност от 6-7-годишна възраст децата овладяват понятия като труд за възрастните, пари, цена, услуга, търсене, предлагане, пазар, търговци, потребители и др., разказа за infopleven Маргарита Абрашева, директор на детското заведение, която въвежда идеята за предприемачество и инициативност още през 2007 г. „Откритият урок ни убеди, че темата за рекламата беше забавна, полезна и информативна за децата”, коментира след събитието тя.

Снимки: ЦДГ „Кокиче“

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...