Акценти
Начало / Образование / Малчуганите от ДГ „Чучулига” представиха на сцена „Али Баба и четиридесетте разбойника“ (снимки)

Малчуганите от ДГ „Чучулига” представиха на сцена „Али Баба и четиридесетте разбойника“ (снимки)

Момчетата и момичетата от група „Звездица” на детска градина Чучулига” бяха страшни разбойници и загадъчни красавици в представлението „Али Баба и четиридесетте разбойници”, което малчуганите изнесоха на сцената на Камерна зала в ДКТ „Иван Радоев” – Плевен. Пиеската беше част от спектакъла „Пролетен празник на мама”.

В продължение на три месеца децата с ентусиазъм разучават ролите си по сценарий на тяхната учителка – Людмила Господинова, която е и автор на хореографията. Приказните декори са изготвени Пантелена Игнатовска, а за ушиването на прекрасните костюми заслугата е на родителите на децата.

Репетирайки, децата осъзнаха нравствената идея, че по цял свят обикновените хора,  независимо от   цвят на кожата, вяра и култура, не обичат алчността, искат да живеят  добре,  да си помагат, да се радват на живота .И разбира се , винаги доброто да побеждава, споделиха учителките на малчуганите.

Накрая трудът на децата е възнаграден с едно прекрасно представление, което им носи много удовлетворение и гордост, и сълзи на радост в очите на техните родители.

Снимки: ДГ „Чучулига“

Следваща Предишна
t
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...