Акценти
Начало / Култура / Малко позната техника за рисуване показват децата от Арт школа „Таланти”

Малко позната техника за рисуване показват децата от Арт школа „Таланти”

В Къщата на художниците снощи изложба откриха малките творци от арт школа „Таланти”. Стана красива традиция школата да показва годишната си продукция в залите на тази галерия, каза при представянето уредникът Татяна Любенова.

Школата се развива успешно вече четири години под ръководството на Ралица Петрова. Тя е завършила  педагогика на обучението по изобразително изкуство във ВТУ, а в момента изучава там арт и трудотерапия. Съвсем скоро – на 30 юли, в Регионалната библиотека тя ще проведе и първата сесия по арт терапия за деца, обяви Деница Гъркова,която разказа накратко за развитието на арт школа „Таланти”.

При откриването на изложбата  Ралица Петрова благодари на децата за усърдието и на родителите за подкрепата. „За тези 4 години постигнахме голям напредък и доказателство за това са наградите, които получаваме”, каза Ралица Петрова. Тя връчи грамотите, които деца от школата са получили за участието си в национален конкурс в Русе – „Вяра и упование”.

В изложбата в Къщата на художниците  са включени творби, изпълнени в различна техника – акрил, темпера, акварел, въглен.  Част от детските работи са изпълнени с техниката ебру, която е нова за Плевен. Тя е стара персийска техника, използвана за изработка на документи. Работи се със специални растителни смоли, върху които се разливат акрилни бои и се правят отпечатъци. Интересни са също работите, които представят кадри от филмови приказки и ръчно изработени пъзели.

 Експозицията можете да видите до 6 юли в  Къщата на художниците, на ул. „Димитър Константинов“ 17, всеки ден от 10 да 18 часа, без прекъсване, почивни дни – неделя и понеделник.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...