Акценти
Начало / Образование / Малки творци от Езиковата показаха произведенията си

Малки творци от Езиковата показаха произведенията си

Част от прекрасните произведения, изработени през последната учебна година, показаха децата от арт ателието по приложни изкуства „Дъга” при ГПЧЕ. Изложбата във фоайето на читалище „Съгласие 1869” събра картички, книги, кукли, излезли от сръчните ръце и плод на въображението на 10 деца от 5 клас на гимназията.

Ателието е създадено и работи в рамките на проект УСПЕХ, в него участват малчугани от класа на ръководителката Анелия Илиева – преподавател в началния курс. По думите й, проектът й е дал възможност да продължи да работи с децата като това е и начин постепенно да се раздели с тях.

В изложбата са представени различни техники – пастел и акварел, пастел и акрил, работа с различни материали – дърво, картон, керамика. Показани са изработените от самите деца коледни картички, както и Албум, който отразява проучване, направено в историческия музей за изкуството от каменната ера до траките. Децата са събрали в него всички любопитни артефакти, които са им направили впечатление. Кукли, работени през миналата година, които са участвали в детско представление, също присъстват в шарената експозиция. Любопитни са и книгите, събрали приказките на малките любители на писаното слово на група „Приказен свят”.

„Участието на децата в проекта не е свързано с подбор и някакви изявени творчески способности. Целта не е да търсим таланти, а да им дадем възможност да преживеят момента на творчеството, да се изразят чрез изкуството независимо от способностите си. Нямаме претенции за висок художествен продукт, тук виждате начинът, по който децата са изразили душата си“, с усмивка и любов заявява ръководителката Анелия Илиева.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...