Акценти
Начало / Образование / Малки предприемачи от детска градина „Щастливо детство“ списват вестник

Малки предприемачи от детска градина „Щастливо детство“ списват вестник

Днес децата от Подготвителна група „Пчелички“ от Детска градина“Щастливо детство“-Плевен,филиал „Приказен свят“  с учители Ивелина Сидерова и Нели Петкова ,се включиха  в Световната седмица по предприемачество и инициативност  с открита практика по темата“Как се прави вестник“ от програма „Нашият град“ на Джуниър Ачийвмънт България.

Бъдещите първокласници издадоха своя първи брой на  вестник „Пчеличка“.

%d0%b4%d0%b5%d1%86%d0%b01

 На събитието във филиал „Приказен свят“ присъстваха учители и директори на детски градини и училища в град Плевен. представители  на РУО – Плевен, Община Плевен  и медии .  Сред гостите бяха  и нашите ментори – ученици  от  X и XI клас  на СУ „Иван Вазов“,които издават собствен училищен вестник  „В@з Буки Веди“ . Децата показаха завидни знания за значението на вестника като средство за комуникация и предаване на информация, умения. за работа в екип и вземане на решения.

„На предприемчивите и работливи пчелички пожелавам с остротата на своето жило да списват в своя вестник много медени истории, детски забавления и незабравими чудеса от „кошера“ на приказния и щастлив свят на детството.“ –пожела Маруся Додова – Старши експерт по предучилищно образование.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...