Акценти
Начало / Спорт / Малките шахматисти от ЦДГ „Чучулига“ участваха в традиционен турнир

Малките шахматисти от ЦДГ „Чучулига“ участваха в традиционен турнир

шахматисти

За дванадесета поредна година най-малките привърженици на шахматната игра в Плевен се включиха в турнир, организиран от СКШ „Плевен 21”. Пред своите родители 18 малки шахматисти от четвърта група на детското заведение демонстрираха шахматните си умения, ръководени от своята първа треньорка – директорката Венета Лукова.

Децата изиграха по 3 партии, разделени в 4 групи, отделно момичета и отделно момчета. Главен съдия на срещите беше мс Христинка Илиева, а нейни помощници – Валентин Митев и Захари Иванов,10-годишни състезатели на плевенския клуб и бивши възпитаници на г-жа Лукова. С убедителни победи с по 3 точки в групите си първи се класираха Атанас Василев и Теодора Димитрова. В другите 2 групи първото място с по 2,5 точки заеха Иван Димитров и Дария Георгиева.

Всички участници бяха наградени с грамоти и специални завети, написани от директорката Венета Лукова, в които тя ги насърчава да продължават да обичат шахматната игра и да се усъвършенстват в нея.

От 2002 година насам ЦДГ „Чучулига”  се води като „най-шахматната“ детска градина в града, в която се предоставя безплатно обучение на желаещите да направят първите си стъпки в шаха. В края на всяка учебна година по традиция СКШ „Плевен 21“ приема малките шахматисти в клуба си на бул „Скобелев“ 20 и организира за тях мини-турнир на детската градина.

Безспорен факт за успешното сътрудничество между СКШ „Плевен 21“ и ЦДГ „Чучулига“ е, че елитните състезатели на плевенския клуб са се обучавали именно в това детско учебно заведение.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...