Акценти
Начало / Общество / Малките „огнеборци“ от Пордим спечелиха областното състезание

Малките „огнеборци“ от Пордим спечелиха областното състезание

Отборът на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ град Пордим спечели първото място на областното ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”. За това информират от пресцентъра на ОДМВР – Плевен. То се проведе на 29 май в град Плевен, а в него участие взеха отборите, класирали се на първо място в проведените общински състезания. Това бяха: ОУ „Христо Ботев” – село Милковица, общ. Гулянци; СОУ „Васил Априлов“ – град Долна Митрополия; СОУ „Христо Смирненски” – град Искър; ОУ „Отец Паисий” – село Опанец; „Св. Св. Кирил и Методий” – град Пордим; СОУ „Д-р Петър Берон” – Червен бряг.

областно състезани
Целта на състезанието бе да се проверят уменията на учениците за действия при възникване на бедствия, пожари и аварии, да се възпита чувство за взаимопомощ у участниците и за работа в екип при извънредни ситуации. Състезанието се проведе на два етапа, като в първия етап състезателите решаваха тест, в който са включени въпроси, свързани с природни бедствия, промишлени аварии и катастрофи, индивидуални и колективни средства за защита, пожарна безопасност, тел. 112 и първа помощ. Практическите умения на състезателите бяха проверени на втория етап от състезанието. Учениците участваха в състезателни игри, в които демонстрираха уменията си за действия при природни бедствия, радиационни и химически аварии, пожари, използване на индивидуални и колективни средства за защита, оказване на медицинска помощ.
Второто място заеха състезателите от ОУ „Отец Паисий“ – село Опанец, а на третото се класираха от СОУ „Васил Априлов“ – град Долна Митрополия.

областно състезание 2

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...