Акценти
Начало / Образование / Малинка Маринова, директор на ПГ по туризъм: Наградата „Св. Иван Рилски“ е голяма чест и гордост, но и отговорност

Малинка Маринова, директор на ПГ по туризъм: Наградата „Св. Иван Рилски“ е голяма чест и гордост, но и отговорност

Както писахме, ежегодната награда „Свети Иван Рилски“ бе връчена на директора на Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ в град Плевен от вицепремиера и министър на образованието и науката г-жа Меглена Кунева. Наградата е за принос в развитието на българското училище, а повече за връчването й разказа наградената директорка на училището Малинка Маринова.

„Тържествено и вълнуващо протече церемонията по връчването на тази награда в най-голямата духовна обител на България – Рилският манастир. Игуменът на манастира – епископ Евлогий освети иконата на най-великия български светец Свети Иван Рилски и говори за духовността, образованието и ролята на училището в нашия живот.

Това е високо отличие за нашата професионална гимназия, която вече 20 години доказва, че дава всичко от себе си за развитието на българското образование“, сподели Малинка Маринова.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„За мен тази награда е голяма чест и гордост, но и отговорност за бъдещето на училището. Считам, че това е признание не само за мен като директор, а и за всички ученици, колеги и родители, които през изминалите години са били съпричастни към живота и делото на училището“, допълва директорката. „Благодаря на всички, които ме подкрепяха през тези 17 години като директор и следваха пътя, който начертахме заедно, за да запишем и този момент в нашата история. Благодаря и на Регионален инспекторат по образованието, на моите експерти и на началника г-жа Албена Тотева за оценката, за подкрепата и съпричастността към постиженията на нашето училище и за развитието на професионалното образование“, завършва Маринова.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...