Начало / Култура / Максим Ешкенази дирижира Плевенска филхармония със солисти от САЩ

Максим Ешкенази дирижира Плевенска филхармония със солисти от САЩ

Тази вечер  Плевенска филхармония ще изнесе концерт под диригентството на маестро Максим Ешкенази. Солисти ще са двама гостуващи музиканти от САЩ – Клер Бразо – обой, и Адам Милстейн – цигулка,

В програмата ще прозвучат увертюрите от „Егмонт” на Бетовен и от „Оберон” на Вебер. В изпълнение на Милстейн публиката ще чуе Концерт за цигулка от Конюс. Клер Бразо ще представи Концерт за обой от Моцарт. Програмата ще завърши с Дует на цветята от операта „Лакме” на Делиб.

Американката Клер Бразо е утвърден солист и камерен музикант. Понастоящем е първи обоист на камерния оркестър на Лос Анжелис. Всестранно надарен музикант, интересите й се простират от изяви с Бароковия оркестър „Musica Angelica” до световни премиери с нови музикални състави „Wild Up” и др., в които участва. Тя е и студиен музикант на свободна практика и има зад гърба си редица записи на музика към филмови и телевизионни продукции.

Роденият в Лос Анжелис Адам Милстейн завършва магистърска степен по музика в „Колбърн” в родния си град в класа на известния педагог Робърт Липсет, а бакалавърска – в Университета в Мичиган при Даниел Белен. Работи заедно с артисти и диригенти като Сара Чанг, Джеймс Ехнес, Людовик Морлот, квартет „Калидоре”, Робърт Спано и Международен съвременен ансамбъл. Наред с концертната си дейност той е педагог в Университета в Мичиган, работи като гост-концертмайстор на Симфоничните оркестри „Адриан” и „Секвоя”.

Концертът на Плевенска филхармония и гост-солистите от САЩ е от 19 часа в зала „Катя Попова”.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...