Акценти
Начало / Култура / Майя Ананиева: Изпращаме изключителна година

Майя Ананиева: Изпращаме изключителна година

Над 100 творби на приложното изкуство представиха вчера малките художници от Арт школа „Колорит” в изложбата си „Зимна феерия”. Тя беше подредена в Арт център Плевен.

Традиция е за Рождество Христово Арт  школа „Колорит” да прави изложба. Тази година децата създадоха красота, която да достигне до домовете на хората преди светлите празници, каза при откриването на изложбата ръководителката на школата Майя Ананиева. При откриването бяха връчени подаръци на децата – участници в Международния конкурс за рисунка „Роди се дете, Син ни се даде” на онлайн списание „Щъркел”, където школата печели Специалната награда „Щъркелово ято” за групово участие.

Изложбата е благотворителна. Събраните средства ще бъдат за изработване на мултимедия за школата, която ще бъде представенаа  през 2018 г. „Моята мечта е да представя разширено дейността на школата от самото й основаване. Нашите награди са повече от 5 000 и ми се иска постижения ни по света да бъдат запечатани и представени заедно с последните ни награди, със снимки на децата в работна среда по време на международните фестивали и пленери”, сподели Майя Ананиева. Изработвайки я, школата ще може по един съвременен начин да се презентира по време на множеството международни изяви.

Само през изминалия месец от Арт школа „Колорит” са изпратили рисунки за седем международни конкурса. Детски творби са изпратени и за няколко мащабни световни конкурса, където се борят за  колективна награда и участие в международни фестивали. Такива са форумите в Португалия, Македония, Румъния, Чехия, Полша.

Изпращаме изключителна година. Само преди месец, при откриването на творческия сезон, връчихме 200 международни отличия от всички континенти. Сега сме се устремили към нови конкурси. Целта е да се задържим на нивото, което сме постигнали, защото на върха е трудно да се задържиш, подчерта ръководителката на известната плевенска школа, която е сред 10-те най-добри в света.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...