Начало / На фокус / Майсторски пилотаж, спасяване на заложници и ръкопашен бой демонстрираха в кампанията „Бъди войник” в Плевен(снимки и видео)

Майсторски пилотаж, спасяване на заложници и ръкопашен бой демонстрираха в кампанията „Бъди войник” в Плевен(снимки и видео)

Днес Плевен стана част от националната информационна кампания „Бъди войник“.  Пред Военния клуб беше разположена информационна борса за набиране на войници и матроси. Много хора събраха щандовете на Националната гвардейска част, Служба „Военна полиция“, Централното военно окръжие, както и Факултет „Авиационен” към Националния военен университет.
Мнозина застанаха за снимка пред позиционирания самолет L-39ZA „Албатрос”. Одобрителни възгласи съпроводиха демонстрациите на майсторски пилотаж със самолети Пилатус.

Военнослужещи от Специалните сили демонстрираха действия за обезвреждане на терористи и освобождаване на заложници, реална стрелба с маркиращи боеприпаси, специализиран ръкопашен бой с владеене на тънкости от бойните изкуства.

В близост беше разположен музей на открито, показващ оръжието на българската войска в миналото, организиран от дружество „Традиция” – клон Плевен.

По повод кампанията в Плевен беше министърът на отбраната Красимир Каракачанов и  началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов.

Информационната кампания завърши с концерт на площада, в който се включи Мажоретен състав и Първи ученически гвардейски духов оркестър към СУ „Ив. Вазов“ – Плевен, клуб по спортни танци „Дъга” към Военен клуб Плевен и клуб по български народни танци „Веселяци” – Плевен.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...