Акценти
Начало / Общество / Майки от Левски се включват отново в протест

Майки от Левски се включват отново в протест

Майки в град Левски отново ще се включат днес в националния протест, организиран от „Национален комитет за повече грижи за децата в България”. Това съобщават от пресцентъра на общината. Те ще се съберат в 11.00 часа пред сградата на местната администрация, за да заявят основните си искания.

Първото от тях е обезщетението за отглеждане на дете до 2 години да се обвърже с минималната работна заплата. Родителите искат също увеличение на детски надбавки, както и те да се получават от всички деца, без да има обвързване с минимален доход на член от семейството.

Да се осигурят места за всички желаещи да дадат малчуганите за отглеждане в общински и ведомствени детски ясли и градини е другото искане, за чието осъществяване ще настояват по време на националния протест.

За понеделник пък е планиран още един публичен протест пред сградата на Общинска администрация в град Левски, допълни пи арът Любка Христова.  На 11 февруари от 16.30 часа гражданите ще изразят несъгласието си с високите месечни сметки за електроенергия на ЧЕЗ България. Протестът е организиран от гражданска инициатива.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...