Акценти
Начало / Общество / Майки написаха с детски играчки „протест” пред Община Плевен

Майки написаха с детски играчки „протест” пред Община Плевен

Плевенски майки днес отново се събраха на протест пред Община Плевен, за да изразят своето недоволство от политиката, която води правителството за подкрепа на младите родители.

Двадесетина жени с колички тръгнаха от началото на Старата гравна в Плевен и извървяха близо 2 км до сградата на Общината. В 11 часа те се събраха пред нейния вход, като най-отпред с детски играчки написаха „Протест”.

IMG_6806протест-майки

Върху количките на децата си те бяха поставили плакати с надписи „За мен бюджет няма”, „Не ни делете”. На една от количките майка беше сложила плакат, от който ясно се вижда спадът на раждаемостта в страната от 2009 година насам. От 80 956 новородени през 2009 г., сега те са 55 000, показва статистиката, а под нея майката беше написала: „Спите ли?!”.

Исканията на плевенските родители отново бяха за увеличаване на детските надбавки с 15-16% от минималната заплата за страната и получаването им от всички деца, без обвързването им с доходен критерий, образование или поредност на раждане в семейството. Те настояват за по-адекватна грижа за децата с увреждания, осигуряване на места за децата в ясли и детски градини, адекватна здравна грижа за бременните, младите  майки и децата им,

Това е втори протест на плевенските майки през този месец. На 10 декември те бяха пак пред Общината и така се включиха в националния протест на родителите.

IMG_6807майки протест

 IMG_6816майки -протест

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...