Акценти
Начало / Общество / Майки излизат на протест на 10 декември

Майки излизат на протест на 10 декември

На 10 декември от 1 1 часа майки от Плевен организират протест с искане за по-адекватни политики в бюджета на страната в подкрепа на младите родители. В същия ден протести ще бъдат организирани в почти всички големи градове на страната под мотото „Протест на родителите!!!”.

Недоволните родители са изложили исканията си в осем точки, които основно касаят обезщетението при бременност и раждане, обвързване на майчинските с минималната работна заплата, увеличаване на детските добавки до санитарния минимум от 15-16% от минималната заплата. Родителите настояват за повече места в детските ясли и градини, както и за компенсации на всички родители, чийто деца не могат да посещават общинско детско заведение поради липса на места. Осъвременено обезщетение за деца в неравностойно положение е сред исканията на протестиращите родители, както и осигуряването на адекватна здравна грижа за бременни, майки и деца.

Протестът в Плевен е предвиден да бъде пред сградата на Община Плевен, но точно тогава са тържествата по повод 138 години от Освобождението на града ни.

Снимка: архив ИнфоПлевен

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...