Акценти
Начало / Култура / Магията на слънчевия и цветен Балчик завладя Арт център Плевен

Магията на слънчевия и цветен Балчик завладя Арт център Плевен

IMG_6789Балчик изложба

Изложба с 37 живописни платна от фонда на Културен център  „Двореца” беше открита тази вечер в зала „Христо Бояджиев” на Арт център Плевен. Всеки един от  авторите, участващ в изложбата, е пресъздал по собствен начин емоцията от това прекрасно място, каза при откриването на Владимира Йорданова, уредник в Арт центъра.

IMG_6791Балчик изложба

Кметът на Плевен – проф. Димитър Стойков, който  присъства на откриването, сподели удоволствието си, че първата изява от културния календар на Арт центъра за новата година е именно гостуването на тази прекрасна изложба от Балчик, наречена „Непреходност”. Надявам се, че добрата традиция за създаване на културни мостове между градовете ще продължи и ще дава възможност за изява на творците,  а за публиката ще е източник на позитивни чувства – толкова необходими в сегашния ни ден,  подчерта той преди да пожелае „на добър час” на изложбата.

IMG_6801Балчик изложба

Жени Михйлова, директор на Културен център „Двореца” благодари за топлото посрещане от името на авторите, включени в изложбата.  Това е първо гостуване на картини от фонда на „Двореца” в Плевен, което дава възможност на  плевенската общественост и приятелите на изкуството да  открият вдъхновението, с което  са творили художниците в Балчик.  „В Балчик се намира един изключителен паметник на културата – Двореца и Ботаническата градина, които са посещавани годишно от повече от 250 000 туристи. Всички те отнасят в сърцата си късче от това прекрасно място и от таланта на художниците, които сега гостуват тук чрез картините си”, каза при откриването Жени Михайлова. Тя благодари на кмета и на Огнян Кузманов за възможността да осъществят това гостуване и официално покани плевенски художници да покажат свои творби в „Двореца” през това лято.

IMG_6784Балчик изложба

IMG_6788Балчик изложба

IMG_6804Балчик изложба

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...