Акценти
Начало / Видео / Магията на любовта разкри Илко Иларионов в своята стихосбирка „Стихотворения 2” (видео, снимки)

Магията на любовта разкри Илко Иларионов в своята стихосбирка „Стихотворения 2” (видео, снимки)

В препълнена зала се състоя снощи музикално-поетичният спектакъл с участието на директора на ДКТ „Иван Радоев” – актьорът и писател Илко Иларионов и неговата племенница – цигуларката Зорница Иларионова, в Арт център – Плевен. Събитието събра мнозина плевенчани за представянето на втората книга на Иларионов, озаглавена „Стихотворения 2”, под нежните звуци на цигулката на Зорница Иларионова.
Организатори на музикално-поетичната вечер бяха Арт център -Плевен, Дружеството на писателите – Плевен и Община Плевен.
Мероприятието започна с поздравителен адрес към Илко Иларионов от името на Община Плевен, който бе поднесен от зам.-кметът на града Дамянка Владимирова. „Илко Иларионов е известен най-вече като директор на Плевенския театър, но той е и актор, и драматург, и автор на романи и поеми. Всички, които го познават са свидетели, че творческата му душа е неуморна и вдъхновението не го напуска. Днес ще се докоснем и до личните откровения на Илко, философските му размисли и неговите радости и разочарования, надеждите и мечтите му, приятелството и любовта. А словото, в хармония с мелодиите на не по-малко талантливата Зорница Иларионова, се превръща в истински поетичен празник за вас – почитателите му”, гласеше приветствието, прочетено от зам.-кметът на Плевен.
След приветствието от Община Плевен кратко представяне на автора направи председателят на Дружеството на писателите в Плевен Лалка Павлова. Тя сподели, че е останала изненадана от молбата на Илко Иларионов да бъде представен от нея, тъй като самата препълнена зала говори за това, колко познат е той на плевенската публика. „Голяма част от присъстващите го познават като директор на театъра, тъй като това е културното средище на нашия град, но Илко е автор и на над 30 пиеси, които се играят на много сцени в цяла България, а някои и в чужбина. Преди няколко години той издаде първата си стихосбирка с гражданска поезия, а след това Илко ни изненада в рамките на три години с три нови издания, които показаха от три различни ъгъла душевността на Илко”, сподели Лалка Павлова за автора. „Днес Илко ще ни изненада още един път със „Стихотворения 2”, защото за първи път той като мъж ще позволи на своите зрители и слушатели да надникнат в Светата Светих на сърцето му и да видят, че то може да бъде ранявано и от стрелите на любовта”, обобщи Павлова минути преди публиката да притаи дъх пред магията на любовта, изразена чрез поезия и музика.

Следваща Предишна
книга Илко Иларионов
книга Илко Иларионов
книга Илко Иларионов

книга Илко Иларионов
Илко Иларионов
Зорница Иларионова

Илко Иларионов
публика

книга Илко Иларионов
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...