Акценти
Начало / Култура / Магията на кукленото изкуство отново ще завладее Плевен

Магията на кукленото изкуство отново ще завладее Плевен

От 6 до 10 юли на сцени в ДКТ „Иван Радоев” и в парка на Регионалния музей в Плевен ще се проведе петото издание на фестивала за куклено изкуство „Шарено петле”. В програмата са включени театрални постановки за деца и възрастни, ателиета за изработка на кукли, улични представления, както и представления, подходящи за деца с увреден слух и със СОП.

Със свои постановки участват театри от София, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Смолян и Плевен, които ще представят разнообразието на кукленото изкуство. Тази година сред участниците са и артисти от Гърция и Италия.

Официалното откриване на фестивала е от 19 часа на 6 юли на площада пред Драматичния театър. Час по-рано Маргарита Костова ще представи авторския си спектакъл „Улица „Радост”, в който ще може да се включи и публиката. От 19.30 ч е представлението „Йован” на гостите от  Куклен театър „Буфос” – Гърция.

Другият чуждестранен участник е Симоне Романо от Италия, който ще изнесе уличен спектакъл на 9 юли, от 19.30 часа на площад „Стефан Стамболов” пред Драматичния театър.

С уличен спектакъл ще се представи и Анастасия Събева от Фондация „Арт офис” – София. Сцена отново ще е пл. „Стефан Стамболов”.

Улично театрално представление  „Кокошка с брошка и … шарено петле” подготвят и актьорите от ДКТ „Иваан Радоев” – Плевен. Това ще е представление в движение, което актьорите ще играят на пешеходната зона от Регионалния музей до Драматичния театър в последния ден на фестивала. Уличното представление ще започне от 18 часа на 10 юли.

В програмата са включени още спектакъл за един зрител, спектакъл на кокили, а с огнено шоу ще бъде закрито петото издание на „Шарено петле”.

Входът за всички представления е безплатен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...