Акценти
Начало / Икономика / Магистрала „Хемус” все пак ще бъде завършена

Магистрала „Хемус” все пак ще бъде завършена

Хемус

”Ще се опитаме да довършим автомагистрала „Хемус”. Ще се опитаме да започнем първия участък Ябланица – пътят Плевен – Ловеч в най-кратък срок след стартиране на програмата. Пътят е приоритетен, защото свързва столиците Букурещ и София”. Това каза днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов при откриването на конференцията „Приоритети в транспорта за следващия програмен период 2014 – 2020 г.“, цитира информационна агенция „Фокус”. Той добави, че европейски пари за „Хемус” ще има след съответната нотификация от Европейската комисия.

Министърът изтъкна още, че за Европейската комисия е от изключителна важност да бъде завършено и трасето на магистрала „Струма” и основен приоритет при пътните проекти през следващия период 2014 – 2020 ще бъде довършването на ЛОТ 3, което е тежко и е най-скъпият участък от всички магистрали в страната.

Папазов допълни, че това все още са проекти, които се обмислят, и изтъкна, че те са приоритетни както за правителството, така и за Министерството на транспорта, и за всички, които се занимават с ОП „Транспорт”.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...