Акценти
Начало / Крими / Лятна колекция с фалшификати на известни марки дрехи конфискуваха полицаи

Лятна колекция с фалшификати на известни марки дрехи конфискуваха полицаи

дрехи

Лятна колекция от 55 различни облекла, имитиращи световноизвестни марки, иззеха полицаи от сектор „Противодействие на икономическата полиция” при ОДМВР – Плевен. Луксозните стоки са конфискувани при съвместна акция със служители от патентното ведомство, проведена на 18 юни за времето от 10.40 часа до 16 часа. Извършени са проверки в търговски обекти в централната градска част в Плевен и квартал „Сторгозия”. Специализираната операция е с цел превенция на престъпленията, свързани с производство, съхранение и разпространение на „пиратски“ стоки, копиращи оригинални продукти, обект на защитени търговски марки и представляващи престъпление.

В пет магазина е установено, че се предлагат фалшификати на търговските марки „Adidas”, „Воss“, „D&g” и „Disquared“.  Фалшификатите са иззети с протокол за изземване и задържане на веществени доказателства. Стоките подлежат на отнемане в полза на държавата и са иззети от служители на патентното ведомство. Съставени са пет акта за административно нарушение по чл. 81 от Закона за марките и географските означения и един констативен протокол.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...