Акценти
Начало / Култура / Любопитни срещи с изкуството и мистичното подготвят в галерия „Бешков”

Любопитни срещи с изкуството и мистичното подготвят в галерия „Бешков”

галерия бешков плевен

Две изложби на фотографи от чужбина – на унгареца Янош Ейферт и на румънски автори ще покаже на зрителите Художествена галерия „Илия Бешков” през месец септември. С многостранния талант на Ейферет публиката ще има удоволствието да се срещне отново на 9 септември. Седмица по-късно – на 15 септември ще бъде открита и фотоизложбата на румънските автори.

На 19 септември самостоятелна изложба живопис  ще подреди плевенският художник Павлин Ковачев.

На 23 септември галерия „Бешков” ще отвори залите си за документалната изложба фотография „150 г. от рождението на Учителя Петър Дънов”. Тя се организира от общество Бяло братство и ще бъде представена от Димитър Първанов – ръководител на общество „Бяло Братство” – Плевен.

На 25 септември със самостоятелна изложба акварел и стъкло ще се представи  младата художничка Невелина Янакиева., която миналата година беше удостоена с наградата „Св. Пимен Зографски” на Представителството на СБХ – Плевен.

 Програмата за месец септември на плевенскта галерия включва още двудневен джаз фест на 26 и 27 септмеври. Проявата се организира по проект на фондация „Диря”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...