Акценти
Начало / Любопитно / Любопитни истории извън Плевен – На рокфеста в Каварна българска група ще свири с китари, сертифицирани от „Metallica“

Любопитни истории извън Плевен – На рокфеста в Каварна българска група ще свири с китари, сертифицирани от „Metallica“

китараНа рокфестивала в Каварна българската група „Hammerhead“ ще свири с оригинални китари, сертифицирани от „Metallica“,  съобщи БТА, позовавайки се на информация от Община Каварна.  Музикалният маратон ще е в края на юни в крайморския град.

„Hammerhead“ поддържа репертоар от над 60 композиции на своите идоли и постига успехите си с оригинални инструменти, озвучителна и периферна техника, използвани от „Metallica“, посочват организаторите на фестивала.

Феновете на рока ще могат да се насладят и на песни на „Dream Theater“, изпълнени от български музиканти. Листата от песни, включени в проекта „Tribute Dream Theater“, са от първите албуми на най-влиятелната прогресив рокбанда, поясняват организаторите на музикалното събитие.

Вече 73 групи са се записали за участие в „Kavarna Battle of the bands“ по време на фестивала. Заявки за участие се приемат до 15 март. Най-добрите млади музиканти ще получат уникалната възможност да свирят на една сцена с американската хеви метъл банда „Twisted Sister“. Победителите в конкурса ще могат да направят и запис в професионално студио.

 

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...