Акценти
Начало / Новините в снимки / Любопитна фотоизложба подредиха 22 млади фотографи до Мавзолея в Плевен

Любопитна фотоизложба подредиха 22 млади фотографи до Мавзолея в Плевен

22-ма ученици от област Плевен са авторите на фотоизложбата „Ние опознаваме биоразнообразието”, която днес беше открита в алеята зад Мавзолея в Плевен. Експонираните 30 фотоси са създадени по време на обучението на младежите по проекта на Регионален бизнес център – Плевен – „Ние опознаваме биоразнообразието”.

В рамките на обучението младежите проведоха три урока  на открито – на остров Персин край Белен, защитена местност Чернелка и защитена местност Коридорите, чиито красоти са уловени на показаните фотографии, Царин Аспарухов, изпълнителен директор на РБЦ-Плевен.

По проекта предстои изработка на карта на биоразнообразието на област Плевен и заснемане на видеофилм, които ще бъдат разспространявана в  училищата от областта и ще подпомогнат подготовката на учениците в часовете по биология, допълни Аспарухов.

Досега изложбата е показана в Левски и Червен бряг. В центъра на Плевен ще остане експонирана до следващия четвъртък, след което ще бъде подредена в Регионалния исторически музей. Снимките, включени в изложбата, могат да бъдат разгледани на сайта на проекта www.biopl.eu

Проектът „Ние опознаваме биоразнообразието”  се изпълнява от Сдружение „Регионален бизнес център Плевен” и се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Следваща Предишна
IMG_2652изложба биоразнообразие
IMG_2663изложба биоразнообразие
IMG_2666изложба биоразнообразие

IMG_2667изложба биоразнообразие
IMG_2671изложба биоразнообразие
IMG_2655изложба биоразнообразие
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...