Акценти
Начало / Политика / Любомир Петков с най-много номинации за включване в листата на БСП след общинската конференция на социалстите

Любомир Петков с най-много номинации за включване в листата на БСП след общинската конференция на социалстите

На второто си редовно заседание  45-тата Общинска конференция БСП – Плевен взе политическото решение да работи, за да бъде първа политическа сила на предстоящите предсрочни Парламентарни избори на територията на общината и в многомандатния район. В своя политически доклад председателят на БСП – Плевен Любомир Петков очерта основните задачи пред партийните структури в рамките на предизборната кампания. Акцент сред тях е партията да бъде гарант за провеждането на честни избори, подчерта Любомир Петков. Той допълни, че БСП трябва да предложи отговори на острите социални и обществени проблеми, резултат от проваленото управление на ГЕРБ. Това съобщиха за медиите от пресцентъра на социалистите в Плевен.

Конференцията утвърди и предложенията на основните партийни организации за кандидати за народни представители, които ще бъдат внесени за обсъждане в областния партиен съвет. С най-голям брой номинации от основните партийни организации  е общинският председател на партията и член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП Любомир Петков. Следват  заместник председателите на Общинския съвет на БСП – Плевен инж. Димитър Кочков и Илиян Йончев, представителят на Младежкото обединение Свилен Атанасов, народният представител от 41 НС Румен Петков , Диана Пешакова- ръководител на пресцентъра на ОбС на БСП.

Общо предложените за обсъждане кандидати за народни представители са 25 членове на плевенската партийна организация. Постъпили са и четири предложения за представители на гражданската квота, както и кандидатурите на трима представители на ръководството на БСП, сред които председателят на БСП – Сергей Станишев.

Следващата седмица в Националния съвет на БСП ще обсъди водачите на листи , представителите на коалиционните партньори и гражданската квота. След определянето на водачите на листи и извънпартийните кандидатури в избираемата зона на листите ще се проведе заседание на Областния партиен съвет, където ще бъде предложена проекто- листа в пълен състав от 18 души. Окончателното решение за състава на листите Националния съвет ще формира на свое заседание в срок до 4 април.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...