Акценти
Начало / Общество / Любомир Буковски положи клетва като общински съветник

Любомир Буковски положи клетва като общински съветник

Нов общински съветник влезе днес в състава на местния парламент в Плевен – това е Любомир Буковски от БСП. Той зае мястото на назначения за областен управител общински съветник Илиян Йончев.

Буковски положи подпис под клетвения лист, но преди положи клетва на микрофона: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от Община Плевен и да работя за тяхното благоденствие”.

Ще припомним, че това не е първото участие на Буковски в местния парламент. При предходния мандат той беше общински съветник като тогава влезе на мястото на напусналия Емил Илиев, а още по-рано изкара и един цял мандат.

След официалната част Любомир Буковски сподели радостта си от това, че е отново сред колегите си в местния парламент. „С една голяма част от тук присъстващите сме работили, и то добре, те са много стойностни хора. Жалкото е, че при толкова стойностни хора, в предните мандати не намерихме обща пресечна точка, от която да защитаваме най-добре интересите на плевенските граждани. Тук съм с искреното убеждение, че ще допринеса за това нашите общи усилия да бъдат за благото на Плевен и неговите граждани”, каза още новият общински съветник.

Любомир Буковски е роден на 25 август 1951 год. По образование е инженер-химик – завършил е ВХИ в София със специалност „Технология на течните горива”. Има тригодишна следдипломна преквалификация „Икономика и управление на промишлеността” в бившия ВИИ „Карл Маркс”. Той е магистър по “Публична администрация” в УНСС.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...