Акценти
Начало / Политика / Любка Костова: Слагаме точка на безпринципното противопоставяне в ОбС-Плевен

Любка Костова: Слагаме точка на безпринципното противопоставяне в ОбС-Плевен

Като политическа отговорна партия ще търсим решение на местните проблеми, които касаят нашите съграждани. Това заяви новоизбраният председател на общинската структура на ГЕРБ в Плевен Любка Костова. На пресконференция в пресклуба на БТА тя представи днес приоритетите на новото ръководство в близките месеци. По думите на Любка Костова  Плевен все повече губи от имиджа си и изостава в развитието си. Тя разкритикува модела на управление, който от години се налага в Общинския съвет, че отговорността е на управляващите и всички останали са против, независимо дали предложението е в полза на гражданите и на обществото. „Този модел новото общинско ръководство на ГЕРБ няма да прилага. Защото от него губят всички наши съграждани, които са ни гласували доверие и са ни  изпратили в Общинския съвет, за да защитаваме обществения интерес”, каза Костова и заяви, че всички предложения, които правят града ни по-красив и по-добро място за живеене ще бъдат подкрепени безусловно. Слагаме точка на безпринципното противопоставяне, бе категорична тя.

Любка Костова посочи, че чрез общинските си съветници ще искат отчет от зам.-кметовете на Община Плевен по ресорите, които управляват и информация за дългосрочните им планове. „Основно ще следим инфраструктурните проекти, за които този програмен период е последен, а в предходните години не сме били особено активни.  Не случайно градът и кметствата ни са застинали сякаш в едно друго време”, отбеляза Любка Костова. При предстоящото обсъждане на бюджета на Общината за 2017 г. от ГЕРБ ще обърнат особено внимание на инвестиционната програма, като ще държат за принципно  разпределение на средствата и за кметствата извън Плевен.

Групата общински съветници на ГЕРБ ще бъдат отговорна група и ще се ръководи единствено от интересите на гражданите, декларира общинският председател на ГЕРБ. И препоръча на всички общински съветници в Плевен да си припомнят клетвата, която са положили и да обединят усилията си, за да върнат самочуствието на плевенчани и да градът ни отново да заеме мястото между седемте големи градове на страната.

На въпрос възможно ли е Плевен да се справи сам със съживяването на икономиката си, досегашният председател на ГЕРБ Плевен и настоящ председател на Общинския съвет – Мартин Митев, отговори, че не само Плевен, а нито една друга община в страната не би могла да се справи без помощта на държавата. „Неведнъж досега съм казвал, че едно от разковничетата за развитие на Община Плевен се нарича автомагистрала „Хемус”. Няма ли я, Плевен няма да има добра перспектива. Така че без държавата Общината не би могла да се справи сама с икономическата криза. Което в никакъв случай не означава, че ще абдикира от задълженията си”, обясни Митев.

На пресконференцията днес областният координатор  Владислав Николов представи цялото ново общинско ръководство. В него освен общинският ръководител Любка Костова /икономист/ влизат още Диана Данова /педагог/ – организационен секретар, и членове: Мартин Митев /икономист/ председател на Общинския съвет, Огнян Кузманов /художник/, Станислав Иванов /бизнесмен/, Красимир Трифонов /хирург/, Кремена Пъшева /педагог/.

gerb6

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...