Начало / Икономика / Любка Александрова: Всяка нестабилност в парламента рефлектира върху общините

Любка Александрова: Всяка нестабилност в парламента рефлектира върху общините

Община Левски приключва стабилно финансовата година, което  ще позволи сериозно да планираме следващата година. Това каза пред журналисти кметът на Община Левски Любка Александрова. Тя посочи, че Общината приключва гадината без задължения, както през последните 4 години и това е резултат от сериозната финансова дисциплина.

В момента общинското ръководство усилено работи върху основния документ на общината – бюджетът за 2017 г. „Моето желание е да успеем да вкараме в бюджетната  рамка приоритетните нужди на кметствата”, каза Александрова. На среща с кметовете на кметства новият бюджет ще бъде обсъден, като идеята е до края на ноември бюджетът да е готов и предложен за обществено обсъждане. Любка Александрова изрази надежда, че няма да има проблеми с приемането на държавния бюджет, защото това ще се отрази негативно върху общините.

Кметът на Левски се надява също да няма проблеми с програмата за енергийна ефективност и тя да продължи да действа и през следващата година. По тази програма в Левски са успели да санират сгради с над 200 апартамента. Желаещи да се включат в програмата за саниране има и ние, като администрация, вече имаме опит и помагаме, каза Любка Александрова. Тя подчерта, че ефектът от санирането е огромен – от една страна за естетизиране на средата, а от друга – чувствително намаляване на разходите за отопление, затова Александрова се надява, че ще има ресурс програмата да продължи.

Много ми се ще да има разум в парламента, да не изпадаме в криза, защото всяка нестабилност там рефлектира много сериозно върху общините, каза Любка Александрова.”Не е тайна, че общините са готови с проекти и разчитат на средства по тях, за да развиват инфраструктурата, тъй като със собствени средства това не е възможно”, отбеляза тя и изрази опасения, че едно служебно правителство ще забави работата по проекти и това ще се отрази неблагоприятно върху развитието на общините.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...