Начало / Култура / Любими герои на Марк Твен оживяха на сцената в Регионалната библиотека

Любими герои на Марк Твен оживяха на сцената в Регионалната библиотека

По повод 180 г. от рождението на американския журналист, хуморист и любим детски писател Марк Твен на в Арт залата на Регионална библиотека „Христо Смирненски” в Плевен  се състоя театрален празник на български и английски език под надслов „Двете страни на живота“.

Ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици в Плевен и студенти от Педагогическия колеж представиха драматизации на незабравими моменти от любимите на всички книги на писателя. Малките актьори от четвърти клас при ГПЧЕ с класен ръководител Анелия Илиева представиха откъс от „Приключенията на Том Сойер“. А най – запомнящите се сцени от „Принцът и просякът“  представиха артистичните шестокласници от гимназията с преподавател по български език и литература Велина Пешева.
С различна театрална техника – куклен театър, и на родния за Марк Твен английски език, студенти от специалност Предучилищна педагогика с английски с преподавател асистент Маргарита Гаврилова пресъздадоха  епизода с размяната между принца и просяка. Така  всички в залата почувстваха емоцията на осемгодишната дъщеря на автора, която пише в дневника си: „…Принцът и просякът“ е различна книга, в която проличава благия характер на папа. Тя е пълна с възхитителни мисли и великолепен език…“

IMG_5968ученици

Всички участници и гости на инициативата научаха интересни и любопитни факти за живота и творчеството на Марк Твен.
Доброто партньорство и взаимодействие между библиотеката, училищата и Педагогическия колеж са в полза на децата на Плевен, за тяхното личностно развитие и възможност за изява, сподели след представлението  Павлина Цветкова – гл. библиотекар в Регионалната библиотека.

IMG_5964ученици

 .принцът и просякът

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...