Акценти
Начало / Политика / Лъчезар Крумов е новият председател на младежкото обединение на БСП в област Плевен

Лъчезар Крумов е новият председател на младежкото обединение на БСП в област Плевен

20-годишният Лъчезар Крумов, който е най-младият общински съветник в страната, е избран за областен председател на младежкото обединение на БСП – област Плевен. Това съобщи на пресконференция в Пресклуба на БТА днес Стефан Бурджев, който досега оглавяваше тази структура в БСП. Изборът на новия председател е станал на редовно проведеното вчера отчетно-изборно събрание.

Три ще са основните приоритети на новоизбрания областен председател, стана ясно от изявлението на Лъчезар Крумов пред журналисти. На първо място той постави ангажимента да продължи изграденото през последните две години от предшественика му Стефан Бурджев. Направено е много за това време, като младежкото обединение  на БСП в област Плевен се нарежда на пето място в страната по показатели като увеличаване на членския състав, разнообразна дейност и участие в национални инициатива, посочи Крумов.   Като важен приоритет той посочи изграждането на структури в малкото селища на областта, в които още не са създадени и където дейността на младежката организация е по-слаба. И на трето място, но не по  важност, е приоритетът за привличане на повече млади хора в млестната власт. БСП провежда много ефективни обучение на младежите, самият аз съм преминал няколко, които ми бяха много полезни и затова ще направя всичко възможно повече наши членове да се включат в подобни обучения, заяви Лъчезар Крумов.

Новоизбраният областен председател си поставя за цел до края на септември да проведе срещи с всяка една организация в областта, за да има лични впечатления за състоянието им. Като най-скорошна задача е организирането на честванията на Бузлуджа и подобаващото отбелязване на годишнината на БСП, допълни Крумов.

Около 200 са в момента членовете на младежкото обединение на БСП в област Плевен.

Само в общинската младежка структура на БСП – Плевен членовете са 40, като 25 от тях са приети през последното тримесечие, когато за председател е избран Иван Мандински.  Моята основна цел е чрез различни инициативи да накарам младите хора да припознаят БСП като техен защитник, подчерта 20-годишният Мандински.

Ще продължим тенденцията за привличане на млади хора за членове на БСП, заяви и Стефан Бурджев, който в края на месец май тази година беше избран за заместник-председател на МО на БСП. Той подчерта, че в област Плевен постигат много добри резултати с привличането на млади хора в партията. Той определи това като постижение, предвид все още силния консерватизъм на БСП като партия.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...