Акценти
Начало / Общество / Лустросват Плевен за посрещане на гостите за 10 декември

Лустросват Плевен за посрещане на гостите за 10 декември

В оставащите дни до 10 декември, когато ще отбележим тържествено 140 години от Плевенската епопея, ще кипят последни подготвителни работи, за да бъде градът ни на висотата на очакваното събитие. Това стана ясно днес от изказването на кмета Георг Спартански по време на оперативното заседание на шефове на отдели в Община Плевен. Кметът обърна внимание да бъде „довършено естетизирането на градската среда”, като набеляза основни дейности – освежаване на маркировка, запълване на дупки на паркинга пред Общината, премахване на бездомни кучета от площада, спиране на каруците. Специално кметът подчерта премахването на автоморгите на бул „Георги Кочев”.  Директорът на общинското предприятие „Жилфонд” обяви, че вече е започната процедура за прекратяване на договора с наемателите, които живеят в общински имот на бул. „Георги Кочев” 56, тъй като го ползват за нерегламентирана дейност – именно продажба на стари автомобилни части и автомобили.

В близките дни ще бъдат поставени и 55 нови кошчета, които ще заменят неестетичните съдове за смет, поставени след ремонта на централната пешеходна зона. Старите кошчета ще бъдат прибрани, дезинфекцирани и ремонтирани, обясни началникът на отдел „Екология” Павлина Тодорова.

Козметичен ремонт започна днес и в сградата на Общината. Той ще приключи до края на седмицата и ще бъдат прикрити следи от течове.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...