Акценти
Начало / Общество / Логистици и метеонаблюдатели завършиха обучението си в УАГ „Георги Бенковски”

Логистици и метеонаблюдатели завършиха обучението си в УАГ „Георги Бенковски”

Логистици и метеонаблюдатели завършиха обучението си в Учебна авиационна група „Георги Бенковски” в Долна Митрополия, информират от там. Днес бяха връчени удостоверенията на успешно завършилите курсове за военноотчетна специалност и квалификация „сержант-логистик” и военноотчетна специалност „Метеоролог” и квалификация „Метеонаблюдател”.

Теоретичната и практическа подготовка на специализантите – логистици премина в рамките на 7 учебни седмици. Целта на обучението им бе те да придобият знания и умения по лидерска, военномедицинска подготовка, ЗБУТ и логистика. Сержантите изучиха регламентиращите нормативни изисквания за съхранение, експлоатация и ремонт на автотракторна, самолетообслужваща и инженерна техника, осигуряване с продовоствие, вещево – хранително имущество и продоволствена техника, поддръжка и ремонт на въоръжение и бойни припаси.

летци-долна-митрополия1

В резултат на добрата подготовка и стремеж на специализантите към усъвършенстване, те се представиха отлично на теоретичния и практически изпит. Средният успех на курса е Отличен 5,54.

С много добри резултати се представиха и специализантите от курса за придобиване на военноотчетна специалност „Метеоролог” и квалификация „Метеонаблюдател”. Тяхното обучение се проведе в рамките на 6 учебни седмици и премина в 3 етапа. „Увод в метеорологията” бе първият етап, който се проведе в Метеорологичния център на ВВС във в.ф. 44510 – София. Вторият етап премина под формата на индивидуална практика във военните формирования. Под прякото ръководство на специалисти-метеоролози обучаемите усвоиха техническа и компютърна грамотност, как се правят синоптични наблюдения и сведения, как се извършват нанасяния на синоптични карти, авиометеорологични наблюдения и сведения.

летци-долна-митрополия2

Третият етап премина в Учебна авиационна група „Георги Бенковски”. Тук целта на обучението бе насочена към изучаване на метеорологичното осигуряване на полетите, повишаване на техническата и компютърна грамотност, практическо изготвяне на синоптични наблюдения и сведения.

Командирът на Учебна авиационна група „Георги Бенковски” полковник Юлиян Радойски връчи удостоверенията на завършилите курса. Той ги поздрави за проявената активност, дисциплина и постигнатите високи резултати.

летци-долна-митрополия3

Снимки: УАГ „Георги Бенковски“

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...