Акценти
Начало / Общество / Ловният съвет призовава всички към стриктно спазване на правилата за безопасен лов

Ловният съвет призовава всички към стриктно спазване на правилата за безопасен лов

По повод откриването на ловния сезон днес, Ловният съвет призовава всички към стриктно спазване на правилата за провеждане на безопасен ловен излет, информират от Изпълнителна агенция по горите.

Във връзка с изключително високите температури тази година и повишената опасност от възникване на горски пожари, трябва да се спазват и противопожарните правила. В повечето случаи горските пожари възникват поради небрежност или несъобразени действия, а не рядко и вследствие на умишлени запалвания. За това Ловният съвет забранява паленето на огън в горските територии по време на пожароопасния сезон, освен на изрично обозначените и определени за това места.

Съветът апелира за следване на ловната етика и морал през предстоящия ловен сезон 2016 – 2017 година от всички ловни сдружения. За да бъде запазена и обогатена ловната фауна и за бъдещите поколения. Ловците са задължени да проявят дисциплина и висок нравствен дух. Всички трябва да притежават членска карта, документа за носене на ловно оръжие и  разрешително за лов. На санкция ще подлежат тези, които не са екипирани с шапка или облекло с ярък сигнален цвят.

Забранена е употребата на алкохол и упойващи вещества преди и по време на лов. Ловното оръжие е лично и не се предоставя на никого, дори на правоспособни ловци. Забранява се заредената пушка да бъде подпряна на стена, дърво, превозни средства и други.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...