Акценти
Начало / Политика / Лица от протестите в гражданския съвет на Реформаторския блок

Лица от протестите в гражданския съвет на Реформаторския блок

Изявени лица от протестите ще бъдат включени в гражданския съвет, който предстои да бъде създаден към Реформаторския блок. Идеята е партиите да отстъпят една крачка назада, за да може гражданското общество да направи две крачки напред, обяви Найден Зеленогорски, член на ръководството на партия „Движение България на гражданите”.  Според него е нужна нова гражданска енергия, която да направи отново политическата среда нормална, където се борят политически концепции и политически проекти, а не олигархични кръгове да дърпат конците на правителствата. Болшинството от хората, които днес протестират, искат именно това – да им бъдат възстановени човешките права, каза Зеленогорски.

Той обясни, че през целия месец август представители на Реформаторския блок ще имат срещи, като след края им ще трябва ясно да кажат ще може ли Реформаторският блок да прерасне в предизборен проект. Нашата цел е, ако Реформаторският блок прерасне в предизборен проект, той да бъде водеща политическа сила, а защо не и първа политическа сила в бъдещия парламент, заяви Зеленогорски.

Христо Таслаков, общински председател на „Движение България на гражданите” – Плевен допълни, че плевенската организация твърдо подкрепя създаването на Реформаторския блок. Нещо повече, ние бяхме сред първите, които повдигнаха създаването на подобен блок, тъй като на местно ниво той вече е показал, че работи, изтъкна Таслаков.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...