Начало / Последни новини / Литекс отстрани Вихър (Славяново) за купата на АФЛ

Литекс отстрани Вихър (Славяново) за купата на АФЛ

Вихър (Славяново) загуби с 0:2 в Ловеч от местния Литекс и отпадна от турнира за купата на Аматьорската футболна лига. Двубоят бе полуфинал на зона Северозапад. Стана здрава битка с добра спортно-техническа продукция. Домакините повече владееха топката, а съперника им заложи на по-прибрана игра, като при всяка възможност провеждаше бързи контраатаки. В мача липсваха единствено головите ситуации. Селекцията на Живко Желев достигна до крайния успех с късни попадения. В 85-ата минута Искрен Писаров засече центриране на съотборник за 1:0. Вторият гол падна в даденото от съдията продължение. Реализира го бившия футболист на Вихър – Константин Генков, който бе изведен от съотборник отляво и с прострелен шут изпрати топката в мрежата.

„Участието в този турнир е тежест за отборите. На всички е ясно, че се харчат пари, които и без това не стигат за сезона. Освен това повечето футболисти са на работа и трудно се освобождават за мачове през седмицата. Днес ние бяхме без двама основни състезатели. През първото полувреме се контузи Траян Димитров и на мястото му трябваше да вкарам друг контузен Ивайло Иванов, който е лидера на защитата ни. Ако сега неговата травма се усложни го губим за срещите от първенството на Северозападната Трета лига. Нямаме право да откажем участие, защото ще понесем глоба. Въпреки изброените негативи ние играхме според възможностите си“, коментира треньора на Вихър Красимир Бислимов.

С днешния успех Литекс се класира за зоналния финал, където ще играе с Кариана (Ерден). Победителят ще представя Северозападна България в турнира, но вече на национално ниво.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...