Акценти
Начало / Икономика / Лиляна Павлова: Плевен ще получи още близо 1 млн. лева за ремонти в центъра на града

Лиляна Павлова: Плевен ще получи още близо 1 млн. лева за ремонти в центъра на града

IMG_8642Лиляна Павлова

На Община Плевен ще бъдат отпуснати близо 1 млн.лв., необходими за завършване на втората част от проекта за реконструкция на централната пешеходна зона, включващ пеещия фонтан в Градската градина и малките фонтани. Това обяви днес министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, която беше в Плевен за официалното откриване на реконструирания площад „Възраждане”. „Продължавайте да работите усилено, сключвайте спокойно договор с изпълнител и гарантирайте, че ще изпълните проекта до края на годината, ние ще осигурим финансирането”, с тези думи министър Павлова се обърна към кмета проф. Стойков .

По думите й към Община Плевен ще има и друго предизвикателство, което ще бъде отправено  през месец юни. То е свързано с представянето нови проекти  по новата програма „Региони в растеж” за периода 2014-2020 г. За Община Плевен са предвидени 60 млн.лв. инвестиции, обяви Лиляна Павлова. „Надявам се, че имате проектна  готовност, за да могат първите проекти да бъдат одобрени до края на тази година, защото не можем да си позволим 2015 г. да бъде нулева за европейски инвестиции”, добави тя..

Министър Павлова отбеляза, че проектът за обновяване на площада и централната пешеходна зона на Плевен е „успешно и качествено реализиран”,  въпреки не малкото проблеми, през които екипът е преминал. Тя апелира към всички плевенчани и гостите на града да пазят новите придобивки.

Министър Павлова отчете, че за периода 2007-2013 г. по ОП „Регионално развитие” са реализирани над 300 млн. лв. във всички големи български градове за подобряване на градската среда. Над 80 български града изглеждат така, както изглежда и Плевен. Това е само част от програмата ни за промяна на облика на градовете, подчерта Лиляна Павлова и допълни, че друга много важна стъпка е подобряване състоянието на кварталите, в каквато посока е проектът за подобряване на енергийното състояние на сградите, по който вече се работи с общините.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...